Teckel

Teckel VoedingDe Teckel weegt ongeveer 8 tot 10 kg en bereikt gemiddeld een leeftijd van 11 tot 12 jaar. De schofthoogte is 20 tot 27 cm. De Teckel kan zowel ruw-, lang- als kortharig zijn. De vacht van een ruwharige Teckel is grof en hard en kan zwart met geelbruin, chocoladebruin of roodbruin zijn. De langharige Teckel heeft een lange en rechte vacht en komt in dezelfde kleuren voor als de ruwharige Teckel met daarnaast de kleur kastanjerood. De ruwharige Teckel heeft een stekelige vacht en een flinke baard en wenkbrauwen. Meestal zijn de ruwharige Teckels wildkleurig, maar er komen ook zwart met geelbruine, rode en chocoladekleurige honden voor.

De Teckel staat bekend als een koppige hond. Het is daarom belangrijk een stevige en consequente opvoeding te hanteren. Ze zijn levendig, vindingrijk en hebben een moedig en nieuwsgierig karakter. De Teckel is buitengewoon zachtaardig, lief en aanhankelijk voor bekenden, maar tegenover vreemden kunnen zij zich gereserveerd gedragen.

Teckel Voeding

Omdat de korte poten van de Teckel minder goed in staat zijn schokken op te vangen is bescherming van de gewrichten een belangrijk aandachtpunt in de voeding. Van essentieel belang is ook dat een Teckel geen overgewicht heeft omdat dit in combinatie met de lange wervelkolom kan leiden tot rugaandoeningen.

Onderstaand vind u het aanbod Teckel voeding: