Labrador

Labrador voeding

Een Labrador weegt 25 tot 35 kg en bereikt een gemiddelde leeftijd van 12 tot 13 jaar. De schofthoogte van een reu is 55 tot 57 cm, van een teef 52 tot 55 cm. De Labrador heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, kort, zeer dicht en hard in textuur. De ondervacht is zacht, weerbestendig en beschermt dit ras tegen de kou. De kleur van de vacht is chocolade, zwart en geel.

De Labrador is van gemiddelde grootte, sterk, atletisch en goed uitgebalanceerd. Het is een zeer intelligent en loyaal ras. De Labrador is betrouwbaar, aanhankelijk en wordt blij van menselijke gezelschap en aandacht. Een Labrador is geweldig met kinderen en kan goed opschieten met andere honden. Het is een energiek ras dat veel beweging nodig heeft.

Labrador Voeding

De Labrador heeft een gulzige eetstijl, waardoor eerder kans bestaat op overgewicht. Aandoeningen als artritis, diabetes en hartfalen zijn ziektes die voortkomen uit overgewicht. Door de speciale voeding voor Labradors wordt het ideale gewicht behouden door een combinatie van een hoog eiwitgehalte met een lager vetgehalte. De brokken zijn van ideale grootte, waardoor de hond gestimuleerd wordt te kauwen. Op deze manier eet de hond langzamer en dit helpt bij de verbetering van de spijsvertering.

Onderstaand vindt u het aanbod Labrador voeding: