Cocker Spaniel

De Cocker Spaniel weegt 12 tot 15 kg en bereikt gemiddeld een leeftijd van 13 tot 14 jaar. De schofthoogte van een reu is 40 cm, van een teef 38 cm. De Cocker Spaniel heeft een lange, gladde of golvende vacht die dagelijks geborsteld moet worden. De vacht is er in diverse kleuren: wit, zwart of licht crème.

De Cocker Spaniel is een levendige en vrolijke hond die graag hard voor zijn baas willen werken. Het is een enorme doorzetter met veel energie. Ze zijn snel, zelfstandig, willen altijd rennen en zijn onuitputtelijk. Het is dan ook verstandig om de Cocker Spaniel van tijd tot tijd te dwingen om te rusten.

Cocker Spaniel Voeding

Bij de Cocker Spaniel is het van belang de lichaamsconditie op peil te houden. Hiervoor bevatten de brokken de juiste hoeveelheid eiwitten en mineralen. Tevens zorgt het hondenvoer voor een goede vertering en een goed ontwikkeld immuunsysteem. Verder is het belangrijk dat het hondenvoer stoffen bevat die van toegevoegde waarde zijn voor de huid en vacht van de hond. De hondenvoeding bevat vitaminen en zuren die er voor zorgen dat de ogen en oren van dit ras minder snel geïrriteerd raken.

Onderstaand vindt u het aanbod Cocker Spaniel voeding: