Rashonden

Hondenvoer hondenrassen

De beste hondenvoeding kan per hondenras verschillen. Het gewicht van een hond kan varieren tussen 1 kg (Chihuahua) en 100 kg (Duitse Dog). De grootte en formaat van het ras zijn van essentieel belang bij het bepalen welke voeding het beste is voor uw hond. Daarnaast zijn een aantal kenmerkende eigenschappen van een ras interessant om de juiste voeding te kiezen.

Hondenvoeding per hondenras

Een interessant voorbeeld is de Duitse Herder. Dit ras is erg actief waardoor veel van zijn spieren, botten en gewrichten wordt gevraagd. De voeding voor de herdershond bestaat daarom uit brokken die extra bescherming bieden aan het kraakbeen en gewrichtsproblemen.

Kenmerkend voor een Franse Bulldog is zijn lichaamsbouw. Bij de samenstelling van de voeding is rekening gehouden met stoffen die zorgen voor de juiste verhouding van de ideale spiermassa. Ook zijn de brokken aangepast aan de kortschedelige kaak van de hond waardoor hij de hondenbrokken gemakkelijk kan oppakken.

Een Labrador tot slot, staat bekend om zijn gulzige eetstijl waardoor ze eerder last krijgen van overgewicht. De voeding voor een Labrador richt zich op het behoud van het ideale gewicht en de ondersteuning van het skelet.

Hieronder vindt u een aantal rassen waarvoor speciale voeding ontwikkeld is.

1. Labrador
2. Duitse Herder
3. Golden Retriever
4. Boxer
5. Franse Bulldog
6. Chihuahua
7. Duitse Dog
8. Teckel
9. Cocker Spaniel
10. Rottweiler