Posted on

Hondenverzekering

Hond_verzekerenNatuurlijk hoopt u het niet mee te maken: uw hond vertoont ander gedrag dan normaal en lijkt iets onder de leden te hebben. Uiteindelijk besluit u met uw hond naar de dierenarts te gaan en met een beetje geluk krijgt hij een kuur mee waardoor hij binnen de kortste keren weer de oude is. Maar wat als hij iets ernstigs mankeert en behandeld moet worden? Dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen en onverwachte uitgaven met zich meebrengen.

Het is daarom verstandig te overwegen een verzekering voor uw hond af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat u ingedekt bent voor onvoorziene medische behandelingen. Daarnaast voorkomt het dat u als baas lastige keuzes moet maken als uw hond plotseling ernstig ziek wordt. Op het moment dat u verzekerd bent, kunt u de keuze maken in het belang van uw hond waarbij u geen rekening hoeft te houden met grote uitgaven.

Een hondenverzekering kost ongeveer tussen de 10 en 30 euro per maand. De premie wordt onder andere bepaald door de leeftijd, het ras en het gewicht.

In Nederland zijn er een aantal grote aanbieders van hondenverzekeringen:

  1. Reaal Dier & Zorg
  2. Petplan
  3. OHRA Huisdierenverzekering

Alvorens een hondenverzekering af te sluiten, is het belangrijk de dekking en voorwaarden goed door te lezen zodat u exact op de hoogte bent wat de verzekering vergoedt.